Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 17 juni 2022 @ 01:33 door Travelboy , 210 keer bekeken

Schiphol kampt met grote personeelstekorten bij de veiligheidscontrole en heeft inmiddels aangekondigd in de zomermaanden veel minder passagiers te kunnen afhandelen dan gepland. Dat zal grote gevolgen hebben voor de zomervakanties van veel Nederlanders.

 

Hoewel het nog niet vaststaat hoeveel vluchten iedere luchtvaartmaatschappij moet inleveren, heeft Corendon ervoor gekozen om dit niet af te wachten en gedurende de maanden juli en augustus ongeveer 150 vluchten te verplaatsen van Schiphol naar Rotterdam.
Daarnaast schrapt de reisorganisatie nog ongeveer 35 vluchten door samenvoeging met andere vluchten of verplaatsing naar andere regionale luchthavens. Hierdoor reduceert Corendon in totaal ongeveer 25% van het aantal vluchten dat oorspronkelijk op Schiphol gepland stond.

 

Al direct na de chaotische taferelen in de meivakantie heeft Corendon de voorbereidingen voor dit scenario in gang gezet. Inmiddels hebben we de bevestiging ontvangen dat de luchthaven Rotterdam deze 150 vluchten ook kan accommoderen.

 

Corendon heeft hiermee een substantiële bijdrage geleverd aan de reductie van het aantal passagiers op Schiphol gedurende de zomervakantie en gaat ervan uit niet nog meer vluchten te hoeven schrappen.

 

bron: www.pilootenvliegtuig.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.