Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 02 juni 2022 @ 01:33 door Travelboy , 213 keer bekeken

Het dreigt een chaotische zomer te worden op de luchthavens denken experts. In Groot-Brittannië en Ierland waren al veel problemen dit weekend. Duizenden mensen misten hun vlucht. Ook in Keulen, Düsseldorf en Schiphol kennen ze het probleem. Op Zaventem was het druk het voorbije weekend, maar er waren geen problemen. Ondanks de vele openstaande vacatures in Zaventem zegt de luchthaven dat ze de drukte van deze zomer aan zullen kunnen.

 

Kurt Callaerts van ACV Transcom die de belangen van de werknemers in de luchtvaartsector verdedigt, meldt dat het deze zomer wel zeer moeilijk kan worden: “Er zijn nog steeds meer dan 300 openstaande vacatures. Al die mensen opgeleid krijgen tegen deze zomer? Dat zal nog een huzarenstukje zijn”.

 

Een maand geleden slaakte de luchthaven van Zaventem zelf een kreet voor meer personeel. Ze zochten op dat moment 1.200 mensen. “De luchthaven is zich volop aan het voorbereiden met alle operationele partners om de processen zo vlot mogelijk te laten verlopen. Op piekmomenten zijn (beperkte) wachtrijen niet uit te sluiten, maar we doen er alles aan om de vakantieperiode zo vlot mogelijk te laten verlopen en we verwachten geen grote problemen zoals we dat op andere luchthavens zien”, luidt het statement van Brussels Airport.

 

Transportexperten denken dat de problemen in ons land niet even groot gaan zijn, maar gemakkelijk gaat het niet worden: “Ook bij ons gaat het een beetje kraken en piepen”, zegt transportexpert Wouter Dewulf, “wachten op valiezen is zeker mogelijk en het wordt extra belangrijk om op tijd te komen”.

 

bron: www.hln.be

 

Lees ook: Ook chaos op luchthavens Düsseldorf en Keulen
www.allesovervakanties.nl/ook-chaos-op-luchthavens-dusseldorf-en-keulenReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.