Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 01 juni 2022 @ 23:42 door Travelboy , 145 keer bekeken

Ryanair heeft sinds 2007 vliegtuigen op Weeze Airport gestationeerd. Nieuwe vliegbestemmingen moeten in de toekomst de passagiersaantallen weer doen stijgen.

 

Precies 15 jaar geleden, op 1 juni 2007, stationeerde Ryanair het eerste vliegtuig op Weeze Airport. De goedkope luchtvaartmaatschappij en de luchthaven vierden woensdag samen deze kleine verjaardag van de opening van de basis en beloofden hun nauwe samenwerking. Andreas Gruber, hoofd van Ryanair voor de regio Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en algemeen directeur van Laudamotion, kwam voor de gelegenheid naar de Nederrijn en bevestigde de groei-intenties van zijn luchtvaartmaatschappij op de locatie Weeze.

 

27 miljoen passagiers


Sinds de eerste vlucht op 1 mei 2003 – inclusief de vier jaar voordat de basis werd geopend – heeft Ryanair meer dan 27 miljoen passagiers van en naar Weeze vervoerd. "Dit aantal is indrukwekkend", zegt Gruber. De luchtvaartmaatschappij mikt dit jaar op 1,2 miljoen passagiers, ziet de kaap van 1,5 miljoen als een tussenstap en wil graag verder groeien. "Als luchthaven hebben we in het verleden al laten zien dat we tot drie miljoen passagiers aankunnen", zegt Airport Managing Director Sebastian Papst. "We willen ons in deze richting ontwikkelen."


Ryanair biedt momenteel 28 routes en ongeveer 80 vertrekken per week naar negen landen vanaf Weeze. De geplande groei moet slagen met nieuwe vliegbestemmingen. "We zijn in zeer goede gesprekken voor het komende jaar", zei Andreas Gruber, die zijn kaarten echter nog niet heeft onthuld. Alleen zo veel: "We bieden al veel routes naar het zuiden aan, maar er zijn ook andere bestemmingen die interessant zijn", aldus de Ryanair-baas.

 

Bijna 100 directe Ryanair-medewerkers in Weeze


Gruber wilde niet uitsluiten of de drie vliegtuigen die nu met hun bemanning en technische ondersteuning gestationeerd zijn de basis in Weeze binnen afzienbare tijd zullen uitbreiden: “Zeg nooit nooit. We zijn constant in gesprek.” Ryanair verwacht een investering van ongeveer 100 miljoen dollar per gestationeerd vliegtuig, heeft bijna 100 mensen direct in Weeze in dienst en beweert ook verantwoordelijk te zijn voor ongeveer 900 indirecte banen. "Dit is een enorme toewijding aan de locatie", aldus Andreas Gruber.


De Ryanair-basis in Weeze – een van de in totaal zes in Duitsland – biedt passagiers een beslissend voordeel: de vluchttijden zijn aantrekkelijker omdat de jets 's morgens vroeg kunnen opstijgen en' s avonds kunnen landen.

 

"Luchthaven op korte afstand"


Gruber prees de "concurrerende kostenstructuur" en "efficiënte afhandeling van passagiers" op Weeze Airport. “Het is een proces dat in de loop van de jaren is geleerd. De luchthaven staat voor korte en ongecompliceerde routes.” Ook het verzorgingsgebied met Noordrijn-Westfalen en Nederland is een belangrijke factor.


Luchthavenbaas Sebastian Papst was op zijn beurt “trots en dankbaar te weten dat er al 15 jaar een grote en zeer succesvolle partner in Weeze gevestigd is. “In onze samenwerking wordt de geest van partnerschap geleefd. Beslissingen kunnen snel worden genomen. We kijken uit naar de komende 15 jaar samen als een succesvolle Ryanair-basis.”

 

bron: https://nrn-forum.netReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.