Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 01 juni 2022 @ 02:30 door Travelboy , 146 keer bekeken

Het hof van beroep in Parijs heeft Ryanair in het gelijk gesteld en LastMinute gelast om per direct te stoppen met het onofficieel verkopen van Ryanair - vluchten via haar Franse website.

 

De historische uitspraak zou een grote impact kunnen hebben op de tactieken van zogenaamde screen scraper-websites die officieel vluchten lijken te verkopen, maar de luchtvaartmaatschappij vervolgens valse contactgegevens geven die problemen kunnen veroorzaken wanneer vluchten worden vertraagd of gewijzigd.

 

LastMinute heeft te horen gekregen dat het een boete van € 1000 per dag krijgt als het Ryanair- vluchten blijft verkopen en werd ook veroordeeld tot het betalen van € 50.000 aan schadevergoeding en € 10.000 aan juridische kosten.

 

Dara Brady van Ryanair verwelkomde de uitspraak en zei: "We verwelkomen deze uitspraak van het Parijse Hof waarin het recht van Ryanair wordt bevestigd om zijn eigen distributiemodel te bepalen, dat wordt gegarandeerd door de grondwettelijke vrijheid van handel en industrie in Frankrijk.

----------------------------

 

“ Het directe-naar-klanten-distributiemodel van Ryanair biedt onze klanten de beste keuze, zorg en laagste tarieven, terwijl we ervoor kunnen zorgen dat de protocollen voor vliegveiligheid, beveiliging en volksgezondheid worden nageleefd.

 

“We dringen er nogmaals bij consumenten op aan om rechtstreeks op de Ryanair - website te boeken, de enige plek om de laagste Ryanair- tarieven te vinden. We zullen onze campagne tegen schermkrabbers voortzetten, waarvan veel bedrijfsmodellen afhankelijk zijn van het verkeerd verkopen van Ryanair - tarieven tegen hoge prijzen (of met verborgen winstmarges) aan nietsvermoedende consumenten.”

 

bron: https://ukaviation.newsReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.