Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 18 mei 2022 @ 01:12 door Travelboy , 162 keer bekeken

Wizz Air gaat een luchtvaartmaatschappij starten op Malta, genaamd: Wizz Air Malta. De vluchtuitvoering moet in oktober van start gaan. Passagiers merken er weinig van, want Wizz Air doet dit vooral om fiscale redenen: Malta biedt een gunstig belastingklimaat.

 

Om dezelfde reden hebben onder meer Ryanair, HiFly en (binnenkort) Eurowings dochterbedrijven op Malta. In totaal zijn er meer dan 500 vliegtuigen geregistreerd, verdeeld over zo’n 40 AOC’s. Toestellen die er geregistreerd zijn, hebben de prefix 9H in hun registratie.

 

Ten opzichte van andere landen met belastingvoordelen voor luchtvaartmaatschappijen, zoals Bermuda, heeft Malta onder andere het voordeel dat het in de Europese Unie zit en onder de Europese luchtvaartautoriteit EASA valt.

 

Wizz Air Malta wordt de vierde luchtvaartmaatschappij van de van oorsprong Hongaarse prijsvechter, na Wizz Air Hungary, Wizz Air UK en Wizz Air Abu Dhabi.

 

De budgetmaatschappij verbindt Malta met Boedapest, Boekarest, Belgrado, Skopje, Sofia, Warschau, Cluj-Napoca, Katowice en Wenen. Er zijn nog geen plannen bekendgemaakt om het aantal routes uit te breiden wanneer Wizz Air Malta in oktober van start gaat.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.