Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 17 mei 2022 @ 00:06 door Travelboy , 131 keer bekeken

Het cabinepersoneel van easyJet krijgt aan het einde van de zomer een uitkering van 1.200 euro boven op de al bestaande bonusregeling, zegt het bedrijf maandag tegen NU.nl. "We willen zo de waardevolle bijdrage van ons personeel erkennen", zegt een woordvoerder.

 

Net als vele andere bedrijven hebben ook vliegtuigmaatschappijen te maken met personeelstekorten. Daarom probeert het Britse easyJet werknemers aan zich te binden met extra geld.

 

"Nu we naar verwachting voor het eerst sinds de pandemie weer op het niveau van 2019 zullen vliegen, willen we de waardevolle bijdrage die ons cabinepersoneel deze zomer zal leveren erkennen. We hebben onze bemanning daarom laten weten dat we ze aan het einde van het zomerseizoen een extra uitkering van 1.200 euro geven", meldt een woordvoerder.

 

De uitkering komt boven op de bonusregeling die easyJet-medewerkers al hebben. Volgens de cao komt die neer op twee weken basisloon, maar er wordt elk jaar gekeken of de bonus kan uitgereikt worden. Dit jaar is dat het geval. De regeling geldt voor al het cabinepersoneel wereldwijd, dus ook in Nederland.

 

EasyJet trof onlangs ook andere maatregelen om op het tekort aan personeel in te spelen. In het VK haalt de maatschappij zes stoelen uit een aantal vliegtuigen om met een bemanningslid minder te kunnen vliegen.

 

bron: www.nu.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.