Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 06 mei 2022 @ 23:35 door Travelboy , 155 keer bekeken

Corendon verdubbelt deze zomer het aantal vliegvakanties vanaf Maastricht Aachen Airport (MAA). De uitbreiding in het aantal stoelen zijn voor reeds bestaande bestemmingen in Griekenland, Turkije, Bulgarije en Egypte.

 

Video 1 limburg
 

Oorspronkelijk had Corendon 35.000 vliegvakanties vanaf de Limburgse luchthaven gepland. Dat worden er nu 70.000. De uitbreiding van het aantal vakantievluchten vanuit Maastricht komt mede door de problemen op Schiphol.

 


Personeelstekort Schiphol


De grootste luchthaven van Nederland kampt met een personeelstekort waardoor het niet over genoeg capaciteit beschikt om alle vluchten af te handelen. Uitbreiding van het aantal vluchten is voor Schiphol helemaal niet mogelijk. Op MAA is uitbreiding van het aantal vluchten wél mogelijk.

 

Voorrang


Vanwege alle problemen heeft Schiphol de regionale luchthavens zoals MAA gevraagd tijdens het zomerseizoen vluchten over te nemen. Operationeel directeur Fons Latour van het vliegveld in Beek zegt dat de huidige klanten van het vliegveld voorrang krijgen bij het verplaatsen van vluchten naar Maastricht. "Maar vanzelfsprekend zijn ook ander luchtvaartmaatschappijen en touroperators in overleg welkom."

 

Een vlucht per uur extra


MAA kan enkele vluchten per dag van Schiphol overnemen, oplopend tot één vlucht per uur. "Net als op andere luchthavens hebben we te maken met de gevolgen van de krapte op de arbeidsmarkt. Toch in goed overleg en op basis van een strakke planning is het zeker mogelijk vluchten over te nemen. Ook voor de korte termijn", zo laat Latour weten.

 

Het is nog onbekend wanneer en welke vluchten uitwijken naar Limburg. Pas enkele dagen van tevoren wordt dat bekend.

 

bron: www.1limburg.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.