Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 21 april 2022 @ 01:11 door Travelboy , 144 keer bekeken

Ziekteverzuim en personeelstekort. Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft er de laatste tijd veel last van. Door de interne problemen denkt de organisatie dat ze de komende weken opnieuw enige vluchten uit moeten laten vallen, laten ze aan AD weten. De afgelopen tijd ging het om 0,5 procent van de vluchten. Transavia nam al wel nieuw personeel aan, maar tegelijkertijd wordt het richting de zomer ook drukker met vluchten.

 
 

Transavia heeft zich volgens topman Marcel de Nooijer zo goed als mogelijk voorbereid op de mei- en de zomervakantie. „Maar ook wij hebben te maken met de algehele personeelskrapte en de naweeën van corona.” Ondanks de tegenslagen denkt De Nooijer dat Transavia dit jaar quitte kan draaien na twee coronajaren, waarin verlies werd geleden.

 

Personeelstekort Transavia

 

Het is niet de eerste keer dat een luchtvaartmaatschappij tegen een personeelstekort aanloopt. Vakbond FNV waarschuwde al eerder voor lange wachtrijen en kwijtgeraakte koffers aankomende zomer. Als de luchtvaartmaatschappijen niet snel nieuw personeel weten te vinden, verwachten medewerkers dezelfde situatie als vorig jaar.

 

bron: www.metronieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.