Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 12 april 2022 @ 19:57 door Travelboy , 264 keer bekeken

Vliegmaatschappij easyJet denkt komende zomer weer evenveel mensen te kunnen vervoeren als drie jaar geleden, voordat de wereld te maken kreeg met coronabeperkingen. Nederland, dat met Schiphol een van de belangrijkste vliegvelden heeft voor de Britse prijsvechter, is daar volgens topman Johan Lundgren geen uitzondering op. "Al was vanuit Nederland, doordat er weinig beperkingen waren, ook tijdens corona veel vraag naar tickets."

 

Vooral de Griekse eilanden en andere bestemmingen rondom de Middellandse Zee zijn nu populair, volgens Lundgren. "EasyJet zal deze zomer de grootste luchtvaartmaatschappij zijn op de populairste Griekse eilanden", aldus de Zweed. Het vliegen tussen steden kent een enigszins trager herstel. "Maar dat is sinds kort ook aan het toenemen."

 

EasyJet boekte het afgelopen halfjaar wel een verlies, van naar verwachting omgerekend ongeveer 676 miljoen euro. De komende drie maanden wordt ongeveer 90 procent van het aantal vluchten gevlogen van het aantal van dezelfde periode in 2019.

 

bron: www.welingelichtekringen.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.