Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 02 april 2022 @ 15:22 door Travelboy , 280 keer bekeken

De nieuwsmedia gebruiken te vaak foto’s of filmpjes van opstijgende vliegtuigen bij nieuwsberichten over klimaatverandering. Dat zei Ryanair-topman Michael O’Leary donderdag in een interview met CNN. Volgens O’Leary krijgt de bevolking daardoor onterecht het idee dat de luchtvaart de grote vervuiler is, terwijl dat niet het geval is.

 

Reizen met P&O Ferries

 

“De scheepvaart veroorzaakt meer dan dubbel zoveel uitstoot als de luchtvaart: in Europa gaat het om 5 procent van de CO2-emissie, ten opzichte van 2 procent voor de luchtvaart. Maar bij nieuws over klimaatverandering is bijna nooit een ferry te zien, vrijwel altijd een vliegtuig”, aldus O’Leary.

 

“We moeten veel agressiever aan de bevolking gaan uitleggen dat de luchtvaart voor 2 procent verantwoordelijk is”, vervolgt de Ierse topman. “Het wegverkeer zorgt voor 26 procent van de CO2-emissie. Stop met steeds de luchtvaart de schuld geven!”

 

Volgens O’Leary wordt er in zijn sector bovendien hard gewerkt aan verduurzaming, en is de luchtvaart essentieel voor het vrije verkeer van personen binnen Europa.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.