Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 26 maart 2022 @ 00:55 door Travelboy , 291 keer bekeken

De Belgische luchtvaartmaatschappijen Air Belgium, Brussels Airlines en TUI fly zijn zwaar teleurgesteld over de Belgische vliegtaks die dan toch binnen enkele dagen zal worden ingevoerd. De maatschappijen vroegen om de vliegtaks pas in te voeren bij de reservatie van een vliegticket na 1 april, maar daar wil de verantwoordelijke minister niet van weten. De maatschappijen kijken nu naar een kostenplaatje van enkele miljoenen euro’s.

 

Gisteren besliste de Belgische regering om de invoering van een Belgische vliegtaks vanaf 1 april toch door te zetten. De Belgische luchtvaartmaatschappijen Air Belgium, Brussels Airlines en TUI fly hadden nochtans aangedrongen om die vliegtaks pas aan te rekenen bij de reservatie van een vliegticket na 1 april. Nu moeten de maatschappijen die taks zelf gaan betalen omdat ze deze niet retroactief kunnen innen bij hun klanten. Volgens BATA, de Belgian Air Transport Association, kost dat de maatschappijen 5 miljoen euro terwijl de Belgische luchtvaart nog steeds herstelt van de coronacrisis.

 

BATA beschuldigt Minister van Financiën Vincent Van Peteghem er ook van onwaarheden te verkondigen. De minister verklaarde namelijk dat de luchtvaartmaatschappijen geen opmerkingen hadden over de vliegtaks, terwijl zij wel degelijk hun bezorgdheden hebben geuit. De maatschappijen bekijken nu welke juridische stappen ze kunnen ondernemen tegen de plotse invoering van de vliegtaks.

 

De vliegtaks bedraagt 10 euro voor vluchten tot 500 km. Voor langere vluchten komt dit neer op 2 euro binnen Europa en 4 euro voor bestemmingen buiten Europa.

 

bron: www.flightlevel.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.