Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 04 maart 2022 @ 16:47 door Travelboy , 140 keer bekeken

Opluchting bij Condor: Sinds gisteren, woensdag, kunnen klanten van de vakantieluchtvaartmaatschappij feeder- en transfervluchten boeken voor de Lufthansa Group voor de hele zomer van 2022 en ook voor de winter van 2022/2023. Condor bevestigde dit op verzoek van touristik aktuell.

 

"In eerste instantie zijn alle inkomende en uitgaande vluchten beschikbaar in de systemen, ongeacht hun vertrekdatum, die voor 30 oktober 2022 zijn geboekt", aldus een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij. De vluchten zouden kunnen worden geboekt tot het einde van het wintervluchtschema op 30 april 2023.

 

De vakantieluchtvaartmaatschappij heeft daarmee in eerste instantie het lopende geschil met Lufthansa gewonnen over feedervluchten naar de langeafstandsroutes van Condor, waarbij ook het Federale Kartelbureau betrokken is. Volgens de huidige status zou de "Special Pro Rate Agreement", waarmee LH-feeders tegen speciale voorwaarden op de hubs kunnen worden geboekt en via hun eigen verkoopkanalen op de markt kunnen worden gebracht, op 10 mei 2022 eindigen.

 

 

Maar begin februari waarschuwden de kartelwaakhonden Lufthansa omdat ze na een voorlopig onderzoek vonden dat Condor recht had op toegang tot de feedervluchten "zelfs na dit tijdstip".Aan deze eis is nu voldaan en de verlenging komt precies op het juiste moment - als de feederservice in mei niet meer beschikbaar zou zijn, zou Condor dit jaar zeker de lucratieve langeafstandsactiviteiten van Condor hebben verpest. Omdat het product niet meer zo aantrekkelijk zou zijn voor klanten. Het zou niet langer mogelijk zijn om doorlopende instapkaarten voor de hele vlucht af te geven, evenmin als het inchecken van bagage. Bovendien zouden passagiers niet langer gedekt zijn als er vluchtvertragingen zouden zijn.

 

Op de lange termijn kan men bij Condor echter niet rustig blijven: een definitieve beslissing van het Bundeskartellamt laat nog op zich wachten.

 

bron: www-touristik--aktuell-de

 

De feeder vluchten zijn o.a. van toepassing vanaf Amsterdam en Brussel naar FrankfurtReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.