Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 22 februari 2022 @ 21:29 door Travelboy , 143 keer bekeken

Corendon Airlines Group voegt negen Boeing 737 MAX’en aan de vloot toe dankzij een leaseovereenkomst met Air Lease Corporation (ALC). Zes MAX 8's gaan vliegen voor de Turkse tak van de vakantiemaatschappij, drie 737 MAX 9’s zijn bedoeld voor vluchten vanuit Nederland.

 

Vijf toestellen van het type 737-8 komen nog dit voorjaar de vloot van de Turkse tak van de vakantiemaatschappij versterken. In het eerste kwartaal van 2023 volgt nog de zesde 737-8 voor Corendon Airlines Turkey.

 

Daarnaast ontvangt Corendon Airlines Group in de eerste helft van 2023 drie langere 737-9’s. Woordvoerder Audrey Denkelaar meldt aan deze site dat die toestellen zijn bedoeld voor de Nederlandse touroperator. “Of ze op de Nederlandse AOC komen of op die van Corendon Airlines Europe wordt later nog bepaald.”

 

Corendon beschikt over eigen luchtvaartmaatschappijen in Nederland (CND), Malta (CXI) en Turkije (CAI). Daarbij is de Turkse tak met een vloot van vijftien toestellen verreweg het grootst. CXI heeft momenteel negen vliegtuigen in dienst en CND drie.

 

Bijna de volledige vloot van Corendon bestaat uit Boeing 737-800’s. Alleen CAI heeft al sinds 2018 een 737 MAX 8 in dienst. De komende jaren zal het aantal MAX’en in de Corendon-vloot dus flink toenemen.

 

Eigenaar Atilay Uslu en CEO Steven van der Heijden meldden in oktober al tegenover Luchtvaartnieuws Magazine dat de totale luchtvloot van Corendon geleidelijk zal groeien naar zo’n veertig vliegtuigen.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.