Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 19 januari 2022 @ 16:02 door Travelboy , 170 keer bekeken

Volgens Maghreb-Intelligence  is Ryanair van plan zich definitief terug te trekken uit Marokko, een bestemming die het vanaf mei niet meer zal bedienen.

 

De betrekkingen tussen het topmanagement van Ryanair en de Marokkaanse autoriteiten zijn erg gespannen sinds bijna het begin van de pandemie in het Koninkrijk in maart 2020.

 

De Ierse lagekostenmaatschappij geeft Marokko de schuld van de opeenvolgende, naar hun mening ongerechtvaardigde, sluitingen van het luchtruim waardoor Ryanair zijn verplichtingen jegens de tienduizenden passagiers die gebruik maken van zijn vluchten niet kan nakomen.

 

Half december 2021, overweldigd door weer een andere Marokkaanse luchtsluiting, besloot Ryanair zijn vluchten naar Marokko op te schorten tot 1 februari en op dit moment is het niet zeker dat de luchtgrenzen van Marokko eind januari 2022 weer open gaan.

 

" Een gebrek aan duidelijkheid en communicatie van de Marokkaanse autoriteiten over wat ze kunnen verwachten na hun aanvankelijke beslissing om reizen op 13 december te verbieden ", is volgens Ryanair de reden om alle vluchten te beeindigen.

 

Ryanair beweert bijvoorbeeld dat eind november 2021 de annuleringen van vluchten waartoe Marokko besloot een impact hadden op 160.000 van zijn klanten en dat nog eens 230.000 passagiers te maken hebben met verstoringen van hun reisplannen voor Marokko.

 

Bron: www-aviation24-beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.