Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 10 januari 2022 @ 18:42 door Travelboy , 192 keer bekeken

Transavia gaat de ticketprijzen verhogen om zo op vluchten iets meer duurzamere brandstof te gebruiken. Dat is Sustainable Aviation Fuel (SAF), dat volgens de maatschappij vier keer meer kost. Om dit te bekostigen stijgen de ticketprijzen enkele euro's Voor alle Transavia-vluchten die vanaf Schiphol vertrekken, wordt vanaf nu een half procent van de benodigde brandstof 'bijgemengd' met SAF. Dat gebeurt dan niet altijd in Amsterdam, maar net waar die brandstof op dat moment beschikbaar is.

 

De luchtvaartmaatschappij zegt deze brandstof te zien als 'het belangrijkste middel om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen' op korte termijn. Met het gebruik ervan wil KLM/Transavia  ook de markt ontwikkelen, 'zodat het aanbod wordt opgeschaald en de brandstof uiteindelijk goedkoper wordt'. SAF was in 2019 goed voor minder dan 1 procent van alle door KLM/Transavia gebruikte brandstof.

 

KLM/Transavia zegt dat in Frankrijk al een verplichting tot bijmengen geldt. Vliegtuigen moeten daar sinds het begin van dit jaar in ieder geval voor een deel duurzamere brandstof gebruiken. KLM/Transavia wil samen met wat partners in 2030 voor 10 procent aan SAF bijmengen.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.