Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 07 januari 2022 @ 19:48 door Travelboy , 222 keer bekeken


België komt dit voorjaar met een vliegtaks die geldt op zowel korte- als langeafstandsvluchten. Zo schrijft La Libre Belgique vandaag.

 

Aanvankelijk zou deze vliegtaks alleen gelden op vluchten met een afstand in vogelvlucht van 500 km of minder. Er is nu echter besloten dat deze extra belasting zal worden ingevoerd op alle vluchten, dus ook op vluchten van met een afstand van 500 km of meer. De hoogte van deze belasting verschilt echter wel per vlucht. Zo is deze € 10,- per ticket op vluchten van 500 km of minder en € 2,- extra per ticket op vluchten van 500 km of meer op voorwaarde dat de bestemming binnen de Europese Economische Ruimte (alle EU-landen plus Liechtenstein, Noorwegen en IJsland) ligt. Ligt de bestemming buiten de Europese Economische Ruimte, dan zou de taks 4 euro extra bedragen.

 

In prijs is het dus minder interessant om voor korte afstanden het vliegtuig te nemen waardoor de trein een aantrekkelijkere optie wordt. De extra vliegtaks voor vluchten vanuit België zal op zijn vroegst in april worden ingevoerd.

 

bron: https://insideflyer.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.