Level! Nieuwe routes in Nederland en België en is Wow Air gered? Nieuwsbrief 1 januari

Geplaatst op dinsdag 01 januari 2019 @ 17:21 , 47 keer bekeken

Level! Nieuwe routes in Nederland en België. Is Wow Air gered?Als eerste wil ik jullie een reislustig nieuwjaar wensen. Mijn agenda voor 2019 staat alweer vol met reisplannen. Hoop dat jullie ook leuke tripjes gaan maken naar alle uithoeken van deze aardkloot. Ik heb voor 2019 al flink wat gepland staan: Lissabon met TapAir, een rondreis in Japan met Finnair en Japan Airlines, Iasi en Suceava in Roemenië met Wizz Air en een stedentrip naar Kazan, de hoofdstad van het Russische Tatarstan met Air Baltic. Wat zijn jullie plannen?

easyJet start een aantal routes op vanaf Amsterdam, Ryanair eentje vanaf Eindhoven en er zijn diverse nieuwe routes vanuit België en Duitsland aangerkondigd, waarvan de nieuwe Pobeda route vanaf Oostende naar Moskou de meest verrassende is.

Volgens diverse bronnen start IAG dochter Level deze zomer met Europese vluchten vanaf Amsterdam. Ik neem aan dat zij een aantal vluchten van Vueling gaan overnemen in combinatie met een aantal nieuwe bestemmingen. De slots zullen waarschijnlijk vooral bij Vueling weggehaald worden, maar misschien ook bij Aer Lingus, Iberia of British Airways.

De financiele problemen bij Wow Air zijn nog steeds niet opgelost. Wow heeft zijn vloot gereduceerd van 20 naar 11 vliegtuigen en vooral in haar Amerikaanse netwerk is flink gesnoeid. Toch blijft er hoop. Volgens Indigo Partners en Wow Air lopen de onderhandelingen over een financiele injectie van USD 75 miljoen voorspoedig. Als je bij Wow Air boekt, raad ik je aan om voorlopig niet met Ideal maar met een creditcard.te betalen, i.v.m. de garantieregeling van je kredietkaart.

easyJet
easyJet breidt voor komende zomer haar netwerk op Schiphol uit met drie bestemmingen. De Italiaanse steden Genua en Verona worden toegevoegd. Daarnaast gaat easyJet deze zomer een directe verbinding verzorgen met de Kroatische stad Pula ( Pula hebben wij al eerder als gerucht genoemd). De vluchten naar Pula en Genua starten op 25 juni en worden tot 1 september twee keer per week uitgevoerd. De vluchten naar Verona starten al vanaf 2 april en worden tot 26 oktober drie keer per week uitgevoerd. Waar ze de slots vandaan halen is mij onbekend.

Vanaf 9 februari vliegt easyJet 11 keer per week tussen Düsseldorf en Londen Gatwick. Deze vluchten geven aansluiting op het Worldwide by easyJet programma op Londen Gatwick.

Ryanair / Laudamotion
Ryanair start op 1 april met een zomerroute van Eindhoven naar het Kroatische Zadar. Ryanair start met 2 vluchten per week op maandag en donderdag. Ook start Ryanair met een route naar Zadar vanaf Keulen.

Ryanair heeft aangekondigd dat het vanaf april een nieuwe route van Brussel Zuid Charleroi naar Béziers zal opstarten. Er zal drie keer per week worden gevlogen.

Laudamotion start op 31 maart met een route tussen Düsseldorf en Stockholm Skavsta. Vluchtfrequentie is twee vluchten per week.

Pobeda
Pobeda opent de verkoop op een nieuwe route van Moskou Vnukovo naar Brugge (Oostende). Vluchten op de nieuwe route beginnen op 7 maart en zullen drie keer per week worden uitgevoerd. De route vanaf Eindhoven lijkt een succes. Bij de eerste vlucht was het vliegtuig goed gevuld. 135 / 175 pax.

Condor
Condor start vijf nieuwe zomer-routes op vanaf Düsseldorf. Gagliari, Napels en Palermo krijgen twee vluchten per week. Kefalonia en Volos eentje.

Eurowings
Eurowings opent op 2 juni een zomer-route op tussen Keulen en het Italiaanse Trieste. Er staan twee vluchten per week in de planning.


Tui fly Duitsland
TUI fly vliegt in het winterseizoen 2019/2020 wekelijks tussen Düsseldorf en Agadir.

Wizz Air
Vanaf 4 juli start Wizz met een route tussen Keulen en Varna. Er wordt twee keer per week gevlogen.

Long Haul

Norwegian

Vanaf 31 maart vliegt Norwegian vanaf Londen Gatwick naar San Francisco en Miami. Deze bestemmingen komen in plaats van Oakland en Fort Lauderdale. Vanaf Nederland zijn deze vluchten te boeken via het Worldwide by easyJet programma. Vanaf Rome en Madrid start Norwegian vanaf 31 maart met vluchten naar Boston.

Thai Lion Air
Thai Lion Air is van plan om volgend jaar nieuwe routes te openen naar onder meer Londen. De airline wacht nog op goedkeuring van de autoriteiten. Op de route moet een nieuw te leveren Airbus A330-900 ingezet worden.

Wow Air
Wow Air hakt flink in haar dienstregeling. De volgende bestemmingen vanaf Reykjavik worden geannuleerd of niet (weer) opgestart: New Delhi, Los Angeles, San Francisco, Vancouver, Cincinnatie, Cleveland, Dallas en New York JFK. New York blijft bereikbaar via Newark Airport.

Nieuwsberichten

Ryanair cabinecrew Spanje gaat op 8, 10 en 13 januari staken
https://tinyurl.com/ycttlnmp
Verzamelbak routenieuws December
https://tinyurl.com/y8lh5w68
Nieuw: Ryanair van Eindhoven naar Zadar
https://tinyurl.com/y9d2wbty
 'IAG's Level wil basis openen op Amsterdam'
https://tinyurl.com/ybc6zazm
Ryanair lanceert route vanaf Charleroi naar Béziers
https://tinyurl.com/yb5yub43

Pobeda lanceert vluchten van Moskou naar Oostende
https://tinyurl.com/ybehudhr
Wow Air en Indigo Partners praten over een investering van 75 miljoen
https://tinyurl.com/y7mpse5s
Ryanair wil Eindhovense piloten en cabinepersoneel ontslaan
https://tinyurl.com/ydabtuzz
Mogelijk (toch) nieuwe maatschappijen op Lelystad
https://tinyurl.com/ybb5me7r
Wow Air schetst plannen voor vlootreductie
https://tinyurl.com/y8hh5a7y

Drie nieuwe bestemmingen voor easyJet vanaf Schiphol
https://tinyurl.com/yc8g4hkk
Grondpersoneel Eindhoven Airport dreigt met acties, vertraging mogelijk
https://tinyurl.com/y8b55g9b
Transavia komt ook met Giftcard
https://tinyurl.com/y7j63ed3
Piloten staken op Italiaanse bases Vueling op zondag 16 december
https://tinyurl.com/yb9szws3
Aviclaim start 203 rechtszaken tegen Ryanair vanwege stakingen
https://tinyurl.com/ybj68wwl

Vliegtaks gaat €7 per ticket bedragen
https://tinyurl.com/y7snlzs4
Consumentenbond stapt naar toezichthouder om Ryanair
https://tinyurl.com/yb6v6zvq
Blije omwonenden van Schiphol verenigen zich
https://tinyurl.com/ycgomn9n
Brussel keurt regelgeving Lelystad Airport af
https://tinyurl.com/ybnx8tbf
Ryanair en Duitse piloten zetten stap in richting van akkoord
https://tinyurl.com/ybggohlo


Aanbiedingen

Op dit moment zijn er aanbiedingen van: Blue Air, Tui fly Nederland, Aer Lingus, Ryanair, Eurowings, easyJet, Condor, Flybe en Tui fly Duitsland.

Bovenstaande aanbiedingen kan je hier uitgebreider vinden.

Vakantiebeurzen

Voor de VakantieTotaalClub op Clubs.nl maak ik al jaren een overzicht van vakantiebeurzen in Nederland en België. Dit overzicht staat echter ook als aparte pagina op de website. Kijk dus hier waar je inspiratie op kan doen voor je volgende reis.
 

 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: