Nieuwsbrief augustus: : Stakingen bij Ryanair. Ook in Nederland!!

Geplaatst op woensdag 01 augustus 2018 @ 02:43 , 41 keer bekeken

nieuwsbrief.gif

 

Stakingen bij Ryanair. Ook in Nederland!!

 

Helaas blijft Ryanair deze maand negatief in het nieuws met stakingen van piloten en steward (essen). Tot nu toe was het effect voor Nederlandse reizigers beperkt, maar het lijkt er op dat ook Nederlandse (Eindhoven) en Duitse piloten (Weeze) willen gaan staken. Ryanair ontkent daarbij dat zij schadevergoeding moet betalen bij geannuleerde vluchten en beroept zich (onterecht) op overmacht. Wordt of is je vlucht geannuleerd, dan raad ik je aan om een claimbureau in te schakelen om gezamenlijk de schadevergoeding bij de rechter af te dwingen

Transavia blijft innovatief bezig. Zo heeft Transavia de lancering van de Nederlandstalige Google Assistent aangegrepen om daar een service op aan te bieden. Het gaat in eerste instantie om vluchtinformatie, maar er zit meer in het vat. Ook nieuw is, dat Transavia  in samenwerking met PostNL zijn passagiers de Bagage Check-in Service aanbiedt. Hiermee kunnen passagiers hun bagage thuis laten ophalen en alvast op Schiphol laten inchecken. Als laatste: Albert Heijn en Transavia hebben een proef gedaan met Appie Fly: een boodschappenbox die je kunt bestellen vanuit het vliegtuig. Land je op Schiphol, dan kun je de doos meteen ophalen en mee naar huis nemen. Of en wanneer Appie Fly echt wordt uitgerold is mij niet bekend.

Luchtvaartmaatschappijtje spelen is toch moeilijker dan sommige mensen denken. Afgelopen april maakte wij melding van de start van chartermaatschappij FlyOrange. Deze zou gaan vliegen naar diverse bestemmingen in Marokko. Helaas, ze zijn nu al failliet! Heb je geboekt bij FlyOrange en betaald met een creditcard, maak dan gebruik van de garantieregeling van die creditcard. Heb je op een andere manier geboekt, dan ben je waarschijnlijk al je geld kwijt en is het enige wat je dan kan doen, je melden bij de curator als schuldeiser.

Een mededeling van huishoudelijke aard: van 25 augustus t/m 3 september zit ik in Georgië. Ik probeer tijdens deze periode het nieuwsgedeelte up to date te houden. Tijdens deze periode plaats ik geen nieuwe aanbiedingen. De september nieuwsbrief zal waarschijnlijk op 4 of 5 september verschijnen.

Wizz Air
Wizz Air gaat in december haar basis op het Moldavische Chisinau uitbreiden van één naar twee vliegtuigen. Vanaf 16 december vliegt Wizz Air vanaf Chisinau naar Charleroi en Dortmund. Beide  bestemmingen krijgen twee vluchten per week.

Laudamotion
Laudamotion wil wintersport-vluchten lanceren vanaf Düsseldorf naar Innsbruck het gaat om twee vluchten per week op zaterdag en zondag van 8 december tot 30 maart.

Eurowings
Eurowings start met ingang van de winterdienstregeling met een nieuwe route naar Santa Cruz de La Palma airport. Vanaf Keulen is er 1 vlucht per week op zaterdag.

Sun Express
Sun Express start (hervat?) tijdens de winterdienstregeling vluchten vanaf Düsseldorf naar Marsa Alam in Egypte. Het gaat om twee vluchten per week op woensdag en vrijdag.

Long Haul

Norwegian

Norwegian verhoogt met ingang van de winterdienstregeling de vluchtfrequentie van haar Amsterdam naar New York route van vier vluchten per week naar dagelijks.

Norwegian start met ingang van de winterdienstregeling met routes naar het Thaise Krabi. Kopenhagen, Oslo en Stockholm krijgen elk twee vluchten per week. Vanaf Amsterdam biedt Norwegian geen vluchten (met overstap) aan, naar Amsterdam kan er twee keer per week worden geboekt vanaf Krabi.

Norwegian is van plan om lijnvluchten uit te voeren tussen Europa en Brazilië. De Braziliaanse nationale luchtvaartautoriteit bevestigt dat het een aanvraag heeft ontvangen van de maatschappij. Binnen 120 dagen zal de autoriteit de aanvraag beoordelen. Daarna kan Norwegian beginnen met de verkoop van tickets.

Thai Air Asia X
Tony Fernandes, de CEO van Airasia vertelde tijdens de Farnbourough luchtvaartbeurs dat in april 2019 de Thaise tak nieuwe vluchten van Bangkok naar Praag, Wenen en Stockholm zal lanceren.

Level
International Airlines Group (IAG) is van plan om budgetdochter Level ook in te zetten op langeafstandsvluchten vanaf Wenen. Dat zei topman Willie Walsh bij de lancering van de Oostenrijkse tak van Level.


Alle nieuwsberichten

VNV: Nederlandse piloten Ryanair dreigen met staking

https://tinyurl.com/yc7r5htz
Low Cost Long Haul, .. Here To Stay (achtergrond artikel)
https://tinyurl.com/ydew9t4e
Duitse piloten Ryanair stemmen voor stakingen
https://tinyurl.com/y9t925ja
Verzamelbak routenieuws juli 2018
https://tinyurl.com/ycvgha3q
'Thomas Cook praat over verkoop luchtvaarttak'
https://tinyurl.com/yao45tya
Transavia aan de slag met Google Assistent
https://tinyurl.com/y77osmxr

Ryanair weigert passagiers schadevergoeding te betalen
https://tinyurl.com/ycgnxc2z
Ticket geboekt bij FlyOrange, geen vlucht. Wat nu?
https://tinyurl.com/ycb37477
Transavia biedt bagage check-in service van PostNL aan
https://tinyurl.com/yahpklz4
Flixbus mag concurreren op Eindhoven Airport
https://tinyurl.com/y8yy9r5x
Mogelijk niet meer al je geld kwijt bij annuleren van vliegticket
https://tinyurl.com/y89xpuay

Ryanair stuurt dreigende brief aan Claimbureaus
https://tinyurl.com/y8wzwhzm
Reizigers laten Ryanair (voorlopig) niet in de steek
https://tinyurl.com/yc2ge9vv
Low cost in Europa: Nu en in de nabije toekomst
https://tinyurl.com/y9d4cmnx
Explosieve groei Maastricht Airport
https://tinyurl.com/yb3slffm
Deze Ryanair-vluchten zijn volgende week geannuleerd vanaf Eindhoven
https://tinyurl.com/y7mc7oya

Ryanair schrapt vluchten in België door staking
https://tinyurl.com/y7yhb3ko
Skytrax: World Airline Awards Low Cost
https://tinyurl.com/y93xjuk2
Gerucht: Red Wings wil in S2019 naar St Petersburg vliegen vanaf Brussel
https://tinyurl.com/ydha8oqh
EU: Ryanair mag LaudaMotion overnemen
https://tinyurl.com/y7wodmgy
Transavia test boodschappen bestellen in het vliegtuig
https://tinyurl.com/yd3fqh54

Ontslag-rechtszaak Ryanair: Nederlands recht van toepassing
https://tinyurl.com/y9wyrpg5
Getroffen door de staking bij Ryanair? Dit kunt u doen
https://tinyurl.com/y7mg3f7d
Cabinepersoneel Ryanair staakt op 25 en 26 juli
https://tinyurl.com/y8qhczfj
Wizz Air: van Charleroi en Dortmund naar Moldavië
https://tinyurl.com/yc896g8o
Ierse piloten Ryanair staken op 12 juli
https://tinyurl.com/ycjyl3tuAanbiedingen

Wisten jullie dat er op een aparte pagina van de website veel acties van low cost carriers en andere maatschappijen worden genoemd? 

Op dit moment zijn er aanbiedingen van: Eurowings, Norwegian, Tui fly Duitsland, Vueling, HolidayTaxis en Sunweb.


Bovenstaande aanbiedingen kan je hier uitgebreider vinden.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: