Nieuwsbrief Goedkoop Vliegen Club 1Juni 2018

Geplaatst op vrijdag 01 juni 2018 @ 02:59 , 66 keer bekeken

nieuwsbrief.gif

 

Weeze: 3 routes afgelopen week gestopt en 1 niet opgestart

 

Ryanair hevelde afgelopen week één van zijn op Weeze gestationeerde Boeings over naar Düsseldorf internationaal. Daarbij werd bij een aantal routes vanaf Weeze gesneden in de vluchtfrequentie en worden Malta, Oradea en Växjo helemaal beëindigd. Daarnaast start Eurowings de door haar aangekondigde route van Weeze naar Mallorca toch niet op. Ryanair is nog wel actief op deze laatste route.

Lufthansa dochter Eurowings kijkt naar mogelijkheden om vluchten uit te gaan voeren vanaf Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport. Dat meldt Jan Taube, Director Regional Management van Eurowings in Düsseldorf, in Luchtvaartnieuws Magazine. “Voor de iets langere termijn is Lelystad eveneens mogelijk."

Corendon Dutch Airlines is van plan om de trans-Atlantische reismarkt te betreden. Het heeft een aanvraag gedaan bij het Amerikaanse Department of Transportation (DOT) voor een Foreign Air Carrier Permit.


Tui fly België
TUI fly België zal twee langeafstands-bestemmingen vanaf Brussels Airport opnieuw lanceren tijdens het aanstaande winterseizoen. Dankzij de komst van een tweede Boeing 787 in juni in zal het de komende winter de Belgische hoofdstad verbinden met Mombasa (Kenia) en Puerto Plata (Dominicaanse Republiek).

Eurowings
Eurowings start vanaf 1 juli met vluchten tussen Keulen en Osijek in Kroatië. Tot eind oktober wordt er twee keer per week gevlogen op woensdag en zondag.

Eurowings start dus toch niet de route van Weeze naar Mallorca op. Waarom is niet geheel duidelijk, maar het zou volgens mij te maken kunnen hebben met de vele extra vluchten van Ryanair/Laudamotion naar Mallorca vanaf Düsseldorf internationaal.

Eurowings stopt met ingang van de winterdienstregeling met haar vluchten tussen Keulen en Kaapstad. De route wordt ook niet voortgezet vanaf Düsseldorf.

Germania
Germania start met ingang van de winterdienstregeling met vluchten tussen Bremen en Santa Cruz de la Palma op het Canarische eiland La Palma. Germania plant één vlucht per week op woensdag.

Wizz Air
Wizz Air stationeert een tweede Airbus op Debrecen Airport in Hongarije en begint daar met zeven nieuwe bestemmingen. Vanaf 15 december start Wizz Air met vluchten tussen o.a. Dortmund en Debrecen. Er zijn drie vluchten per week. 

Long Haul

Wow Air

Wow Air start met vluchten tussen India en Reykjavik. Vanaf 6 december wordt er drie keer per week gevlogen tussen Delhi en Reykjavik. Vanaf 7 januari wordt dit uitgebreid naar vijf keer per week.

Air Premia
Air Premia is van plan tegen het einde van 2019 low cost long haul vluchten uit te gaan voeren vanuit Zuid Korea. De start-up denkt aan middelgrote en lange afstand vluchten in Azië en naar Amerika en Europa. Ze hebben o.a. belangstelling voor München.

LCC Japan Airlines
Japan Airlines heeft besloten om een nieuwe low-cost airline op te richten. De nu nog naamloze maatschappij zal vanaf zomer 2020 starten. De nieuwe lcc zal internationale vluchten uitvoeren naar middellange- en langeafstandsbestemmingen van Japan naar Azië, Europa en de Verenigde Staten.

Alle nieuwsberichten van afgelopen maand

Ryanair stelt rechten veilig om Laudamotion in 2022 totaal te kopen
https://tinyurl.com/ybscgabb
Belgisch en Spaans cabinepersoneel Ryanair gaan misschien staken
https://tinyurl.com/yb8jdjaj
Ook op vluchten Corendon pinnen mogelijk
https://tinyurl.com/yarcunhc
Bij Transavia kun je voortaan pinnen aan boord
https://tinyurl.com/y9cdmzyo
Corendon wil trans-Atlantisch gaan vliegen
https://tinyurl.com/yapoek24

TUI fly België opnieuw naar Puerto Plata en Mombasa
https://tinyurl.com/y936vrsr
Aantal Belgen dat vliegt vanaf Eindhoven Airport verdubbeld
https://tinyurl.com/y88ggaho
Ryanair: Vanaf 13 juni nog maar 48 uur van te voren inchecken
https://tinyurl.com/y7b48sct
Verzamelbak routenieuws Duitsland en Long Haul
https://tinyurl.com/yclg9x27
Bonden VS verliezen: Norwegian mag op VS blijven vliegen
https://tinyurl.com/ycnj7tmj

Ryanair onderhandelt met 5 Oekraïense luchthavens over vluchten in 2019
https://tinyurl.com/ybbv8qcx
Eurowings: mogelijk vluchten vanaf Rotterdam en Eindhoven
https://tinyurl.com/ybe3t7kf
Norwegian verwerpt twee overname pogingen van IAG
https://tinyurl.com/y7u4mgqq
Ryanair: Drie Weeze routes vervallen eind mei
https://tinyurl.com/y7woeq4o
Norwegian Airlines: Vreemde Capriolen (Achtergrondartikel)
https://tinyurl.com/ydhp3jmw
Wow Air wil eerste buitenlandse basis openen en Aziatische routes starten
https://tinyurl.com/ybscgabb

Aanbiedingen

Wisten jullie dat er op een aparte pagina van de website veel acties van low cost carriers en andere maatschappijen worden genoemd? 

Op dit moment zijn er aanbiedingen van: Ryanair, Wow Air, Condor, Wizz Tours, Norwegian, Tui fly Duitsland, Air Belgium, Thalys, Easyjet Holidays en Sunweb.


Bovenstaande aanbiedingen kan je hier uitgebreider vinden.

 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: