Nieuwsbrief goedkoopvliegenclub april 2017

Geplaatst op zondag 09 april 2017 @ 01:47 , 376 keer bekeken

nieuwsbrief.gif


 

Nieuwsbrief April: Weer 7 nieuwe Ryanair routes voor Eindhoven

Ryanair had in februari al vier nieuwe routes aangekondigd. Daar komen er deze maand maar liefst zeven bij. De grootste verrassingen zijn Kiev en werelderfgoedlijst stad Lviv in Oekraïne, Oradea in Roemenië en het Deense Aarhus. Alle vier leuke bestemmingen voor een citytrip. Ook komen er naast Valencia twee routes naar Marokko bij.

Van low cost long haul is er ook weer nieuws. Wow Air start een route naar Chicago.
De nieuwe long haul low cost carrier van IAG gaat Level heten. Naast Oakland en Los Angèles start Level vanaf Barcelona ook met Buenos Aires en Punta Cana. Het is de bedoeling dat Vueling daar als feeder gaat optreden, maar dat is op dit moment nog niet het geval.

Belangrijkste nieuws uit België is dat vakantievlieger Thomas Cook Airlines met ingang van de winterdienstregeling 2017 in Brussels Airlines opgaat, maar dit is nog niet definitief.

Ryanair
Ryanair lanceerde afgelopen maand haar winterdienstregeling voor Nederland. Voor Amsterdam komen er geen routes bij, wel wordt Malaga een jaar rond route. Voor Eindhoven komen er nieuwe routes bij naar Aarhus in Denemarken 3x p.w, Oradea in Roemenië 3x p.w. en het Spaanse Valencia 3x p.w.

Met ingang van de winterdienstregeling start Ryanair met een route vanaf Kiev naar Eindhoven. Ryanair start met drie vluchten per week op deze route. Ryanair gaat ook vanaf het in west Oekraïne gelegen Lviv naar Eindhoven vliegen. Hier van is de vluchtfrequentie twee per week.

Ryanair start nieuwe routes naar Rabat en Tanger in Marokko. Vanuit Tanger en Rabat wordt twee keer per week naar Eindhoven gevlogen.
Ook voegt Ryanair een route van Keulen naar Marrakech toe. De vluchtfrequentie is 2x p.w. Naar Fes komt in de komende winterdienstregeling een route naar Bremen.

Een door mij gemiste route: Ryanair is afgelopen week gestart met een route tussen Weeze en het Marokkaanse Nador. Op deze route zijn twee vluchten per week.

Ryanair schrapt vanaf de winterdienstregeling Hamburg en Palma de Mallorca vanaf Brussel Zaventem. Afgelopen winter werd Hamburg als nieuwe bestemming vanaf Brussels Airport gelanceerd, maar voor komende zomer werd het aantal vluchten al teruggebracht naar één per dag.


Thomas Cook Airlines België
Vanaf 8 april zal Thomas Cook Airlines weer gaan vliegen tussen  België en Tunesië. Na een stopzetting van bijna twee jaar zal de maatschappij weer gaan vliegen op de kuststad Enfidha met een wekelijkse vlucht op zaterdag. Thomas Cook Airlines staakt waarschijnlijk eind oktober de vluchtuitvoering en gaat op in Brussels Airlines.

TUI fly België
Tui fly België gaat vluchten aanbieden tussen Charleroi en Tunis. De startdatum van deze route is 23 juni. Er staan twee vluchten per week in de planning op maandag en vrijdag. Daarnaast hervat ook Tui fly haar vluchten vanaf Brussel naar Enfidha.

Corendon
Corendon breidt haar aanbod naar Sicilië in het zomerseizoen van 2017 uit met een nieuwe bestemming. Vanaf 15 juni tot en met 26 oktober verbindt de luchtvaartmaatschappij Amsterdam één keer per week met Trapani.


Eurowings
Eurowings start met ingang van de winterdienstregeling met een  intercontinentale route van Keulen naar Kaapstad de vluchtfrequentie is 1 vlucht per week op zondag.

Nieuw voor de winterdienstregeling vanaf Keulen zijn ook Innsbruck en Grenoble.
Vanaf Düsseldorf gaat Eurowings komende winter vliegen op Zagreb (2x p.w.), Marrakech en Hurghada.

Vanaf Düsseldorf start Eurowings ook nog een aantal hoogzomer-routes op voor de zomer van 2017. Tivat krijgt vanaf 30 april 1 vlucht per week. Samos krijgt 1 vlucht vanaf 7 mei.

Volgens het geruchten circuit en de website CH-Aviation zou Eurowings al op 1 mei starten met vluchten van Weeze naar München. Wij wachten op bevestiging.


Westjet
Volgens geruchten start het Canadese Westjet in de zomer van 2018 met een route van Düsseldorf naar Toronto. Ook hier wachten wij op bevestiging.

Wizz Air
Wizz Air is afgelopen week gestart met een nieuwe route tussen het Roemeense Craiova en Keulen.  Wizz Air voert twee vluchten per week uit op deze route.

Germania
Vanaf de winterdienstregeling start Germania met een wekelijkse vlucht van Munster / Osnabruck airport naar het Egyptische Hurghada. Vanaf Bremen start Germania komende winter een route naar Sharm el Sheikh.

Wow Air
Wow Air kondigt weer een nieuwe bestemming in Amerika aan! Dit keer wordt het netwerk uitgebreid met de metropool Chicago. Deze route is vanaf 13 juli met een overstap te Reykjavik vanaf Amsterdam en Brussel bereikbaar.

Vueling
Afgelopen december had Vueling een dagelijkse route aangekondigd van Amsterdam naar Manchester. Blijkbaar is de concurrentie van Easyjet, Flybe en KLM hen toch te zwaar. Ze hebben de route in ieder geval verwijderd van hun website.

Andere nieuwsberichten
* Brussels Airlines na uitbreiding bestaande partnership de belangrijkste maatschappij voor Thomas Cook België.
* Schiphol aangesloten op Flixbus netwerk.
* Ryanair: minder vaak vanaf Brussels Airport.
* IAG’s antwoord op Norwegian heet LEVEL.
* Ryanair baas: 10 vliegtuigen en 40 bestemmingen vanaf Lelystad Airport mogelijk.
* Ryanair ergert zich aan vertraagde openstelling Lelystad Airport.
* Eerste bestemmingen long haul low-cost IAG bekend.

Alle bovenstaande berichten, zowel het routenieuws als de algemene nieuwsberichten kan je hier uitgebreider vinden.

 

Beste lezers.

Mijn excuses voor de late verzending van de nieuwsbrief. Verleden week vrijdag lag de ongecorrigeerde versie klaar voor correctie en verzending op zondag. Helaas heb ik door akute medische problemen een aantal dagen in het VU ziekenhuis gelegen. Vandaar dat de nieuwsbrief nu pas gecorrigeerd en verzonden is.
Ik zal komend weekend gebruiken om de nieuwspagina van de website te actualiseren. Met de aanbiedingen pagina begin ik maandag weer.

Johan

 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: