Nieuwsbrief Januari: Goedkoop Vliegen Club

Geplaatst op woensdag 04 januari 2017 @ 00:37 , 318 keer bekeken

nieuwsbrief.gif
 
Veel nieuwe routes en toekomst bespiegelingen 2017


Als ik in mijn glazen bol kijk, naar wat 2017 gaat bieden zijn er voor mij duidelijk twee trends.

Met de introductie van de Boeing 737 MAX en de Airbus 320 NEO zal low cost veel meer over langere afstanden plaats gaan vinden. De nieuwe generatie vliegtuigen is veel zuiniger en kan langere afstanden overbruggen dan de huidige generatie.  Ik ben benieuwd wat de nieuwe plannen van Eurowings, Norwegian, Wow Air, Westjet en Jet Blue en anderen zullen zijn.  Maar dat er veel meer low cost vluchten vanuit Europa naar de Verenigde Staten, Canada en het Midden Oosten komen is voor mij duidelijk. Ook duidelijk lijkt mij, is dat de low costers feeder vluchten gaan gebruiken, om deze lange afstand vluchten te vullen.


Een andere trend die we deze maand zien is dat touroperators vluchten in gaan kopen bij low cost carriers. Corendon heeft aangekondigd om reizen vanaf Eindhoven te gaan verkopen met vluchten uitgevoerd door Ryanair. Tui gaat hetzelfde doen vanaf Amsterdam met Easyjet. Verder zijn er deze maand nog een aantal leuke nieuwe routes aangekondigd en onderaan deze nieuwsbrief staat een link naar het door mij gemaakte overzicht van vakantiebeurzen in Nederland en België.

Eurowings
Eind maart, met ingang van de zomerdienstregeling, start Eurowings een basis op München airport. Voor ons van belang is een route van Amsterdam naar München. Op deze route zal zes keer per week worden gevlogen van zondag t/m vrijdag. Zoals eerder aangekondigd start Transavia op 16 februari met vluchten vanaf Amsterdam op München. Transavia vliegt al vanaf Eindhoven op München. 

Eurowings wil twee nieuwe lange afstand routes vanaf Keulen / Bonn Airport starten. Vanaf juli wordt er twee keer per week gevlogen naar Windhoek in Namibië en twee keer per week op Montego Bay op Jamaica.

Vueling
Na Londen Luton is Manchester de tweede Engelse bestemming vanaf Amsterdam van Vueling. Met ingang van 28 maart start Vueling met zes vluchten per week, van zondag t/m vrijdag.

Vanaf 26 maart wordt er vier maal  per week gevlogen van Schiphol op Florence. Van juli t/m oktober is er een dagelijkse vlucht.
 
Vanaf 8 april komt er een nieuwe route tussen Schiphol en Fuerteventura. De vluchten naar het vakantie-eiland worden twee maal per week uitgevoerd.

Ryanair
Na Dublin wordt Malaga de tweede bestemming waarop Ryanair gaat vliegen vanaf Schiphol. Met ingang van 26 maart vliegt de Ierse prijsvechter op maandag, woensdag, vrijdag en zondag  naar de Spaanse vakantiebestemming.

Ryanair start 17 routes op vanaf Napels. Twee daarvan zijn er voor ons van belang. Vanaf 7 april start Ryanair met vluchten tussen Eindhoven en Napels. Er staan twee vluchten per week in de planning op maandag en vrijdag. Vanaf 5 mei starten er ook vluchten van Napels naar Bremen. Ook hier is de vluchtfrequentie twee per week.

Ryanair stopt op 27 maart met haar dagelijkse route tussen Brussel Zaventem en Hamburg.

Wizz Air
Strandbestemming Varna wordt na Sofia de tweede basis van Wizz Air in Bulgarije. Wizzair start eind juli zes nieuwe routes op vanaf Varna, waar het één vliegtuig stationeert. Op 23 juli start Wizz Air met twee vluchten per week vanaf Eindhoven. Deze vluchten vinden plaats op donderdag en zondag. Vanaf Dortmund zijn er twee vluchten per week op Varna op maandag en vrijdag. Deze vluchten starten op 21 juli.

Tuifly Nederland
TUI Nederland gaat met een retourvlucht van de eigen luchtvaartmaatschappij TUIfly de directe concurrentie aan met KLM op de route tussen Amsterdam en Paramaribo. TUI gaat daarbij een codeshare samenwerking aan met Surinam Airways, dat al twee keer per week  tussen Suriname en Nederland vliegt. In juli komt daar een derde vlucht met een Boeing 787 van TUIfly bij.

Corendon
Corendon keert na een korte periode van afwezigheid terug op Maastricht Aachen Airport met drie bestemmingen. De vluchten naar Antalya worden vanaf april 2017 hervat en in diezelfde maand starten ook nieuwe vluchten naar Faro en Heraklion. Alle drie de bestemmingen worden twee keer per week aangevlogen.

Tuifly België
Met ingang van de zomerdienstregeling eind maart start Tuifly België met zes nieuwe routes vanaf Brussels South Charleroi. De zes nieuwe routes zijn het al eerder door mij genoemde Sarajevo (2x p.w.). Verder komen daar bij Napels (2x p.w.) en Triëste (2x p.w.) in Italië. Essaouira (1x p.w.) en Ouarzazate (1x p.w.) in Marokko en Hurghada (2x. p.w.) in Egypte. Naar een aantal andere bestemmingen wordt de vluchtfrequentie verhoogd.

Tuifly staakt op 23 februari haar vluchtuitvoering op de route tussen Brussel Zaventem en Tel Aviv.

Flybe
Stobart Air / Flybe start op 4 mei met vluchten tussen Keulen en Londen Southend Airport. Stobart start met 6 vluchten per week van maandag tot en met vrijdag.

Flybe is gestopt met haar vluchten tussen Amsterdam en Dundee in Schotland.

Sun Express
Sun Express start op 1 mei met een route tussen Keulen en Kayseri. Er wordt gevlogen met een vluchtfrequentie van twee per week. Sun Express gaat vanaf 3 mei vliegen vanaf  Düsseldorf en Keulen naar Burgas.

Norwegian
Norwegian vliegt al vanaf Keulen, maar start nu ook vijf Spaanse routes vanaf Düsseldorf airport.  De route naar Barcelona sluit natuurlijk prima aan op de lange afstandsroutes die Norwegian gaat starten vanaf deze luchthaven. De nieuwe bestemmingen zijn: Barcelona (3x p.w. vanaf 27 maart), Malaga (4x p.w. vanaf 1 mei), Tenerife (2x p.w. vanaf 1 mei), Alicante (3x p.w. vanaf 4 juni) en Mallorca (6x p.w. vanaf 8 juni).

Germania
Vanaf 15 mei start Germania een wekelijkse vlucht tussen Bremen en Dalaman. Vanaf 18 juni start Germania een wekelijkse hoogzomerroute van Münster naar het Turkse Kayseri. Vanaf 27 maart is er een verrassende nieuwkomer bij Germania. Vanaf Düsseldorf wordt er twee keer per week gevlogen op de Tsjechische kuurstad Karlovy Vary.


Andere nieuwsberichten
* IAG wil ook long-haul low-cost vanuit Barcelona.
* Terminal 2 van luchthaven Charleroi ingehuldigd.
* Norwegian wil naar VS vliegen vanaf Dusseldorf.
* Petitie voor uitbreiding Rotterdam Airport.
* Düsseldorf Airport krijgt rechtstreekse treinverbinding met Nederland.
* Corendon slaat handen ineen met Ryanair.

* Norwegian wil volgend jaar deal met Ryanair over feedervluchten.
* Nieuw claimbureau betaalt meteen €180.
* Airberlin verkoopt belang Niki.
* VS geeft Norwegian toestemming voor trans-Atlantische vluchten.
* TUI Nederland en easyJet in 2017 samen op pad.

Alle bovenstaande berichten, zowel het routenieuws als de algemene nieuwsberichten kan je hier uitgebreider vinden.


Aanbiedingen
Wisten jullie dat er op een aparte pagina van de website veel acties van low cost carriers en andere maatschappijen worden genoemd? Houdt deze pagina dus in de gaten voor de laatste en beste aanbiedingen.

Op dit moment zijn er acties van Blue Air, Thomas Cook Airlines, KLM, Tuifly Nederland, Easyjet, Easyjet Holidays, Ryanair, Eurowings, Tuifly Duitsland en Air Express bus.

Bovenstaande aanbiedingen kan je hier vinden.


Vakantiebeurzen
Het overzicht van vakantiebeurzen in Nederland en België kan je hier vinden
 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: