Algemene informatie

Geplaatst op zaterdag 28 november 2009 @ 01:17 , 3863 keer bekeken

 eu%20transport.jpg 

 

Recht op compensatie op basis van EU Vordering 261: vliegtuig vertraging, annulering, omboeking of instapweigering.


sinds 17 februari 2005 is er Europese regelgeving van kracht die de vliegtuigpassagier beter moet beschermen tegen de willekeur van de luchtvaartmaatschappijen.

De rechten zijn van toepassing op de zowel de lijnvluchten als de charters en de goedkope luchtvaartmaatschappijen. Het dient wel te gaan om een vlucht vanuit een Europese luchthaven of naar een luchthaven in Europa als het met een Europese maatschappij is.

De wet voorziet in een compensatie voor de volgende onderwerpen:
- instapweigering en annulering;
- langdurige vertragingen;
- verlies van bagage;
- verwondingen en overlijden bij een ongeval.

De site van het Europees consumenten centrum vertelt je precies zien wat de vergoedingen zijn, wanneer ze van toepassing zijn en wat je hiervoor moet doen
www.eccnl.eu/page/nl/themas/Luchtvaart

Het is niet echt eenvoudig om een zaak aan te spannen en die ook te winnen. Heb je een rechtbijstandsverzekering? Schakel deze dan in voor advies.

Heb je geen rechtbijstandverzekering?

Euclaim
www.euclaim.nl

Greenclaim
www.greenclaim.nl

Vlucht-vertraagd
www.vlucht-vertraagd.nl

AirHelp
www.airhelp.com

Aviclaim
www.aviclaim.nl

Reisrecht
www.reisrecht.nl

Happy Flights
https://happyflights.eu/nl
Eem Belgisch claimbedrijf

 

Lees goed de voorwaarden van de verschillende claimbureau's!

 

 

btn_compenseer.gif

 

Bomen voor vliegen?
Investeren in duurzame energie?

 

Zoals je natuurlijk wel weet is vliegen slecht voor het milieu. Om je een idee te geven hoeveel CO2 je vliegreis oplevert volgen hier een paar voorbeelden:

Een enkele reis Amsterdam - Londen (314 km) 0,1 ton CO2.*
Een enkele reis Amsterdam - Barcelona (1241 km) 0,27 ton CO2. *
Een enkele reis Amsterdam - Istanbul (2210 km) 0,49 ton CO2. *

Ter vergelijking: een energielabel categorie C auto uit 2015 produceert 0,17 ton CO2 per 1000 km.**

Thuisblijven zou dus het beste zijn, maar dat willen we niet. Daarom is het goed om je vliegreis klimaatneutraal te maken door middel van CO2 compensatie. Voor een vlucht binnen Europa kost dit ongeveer tussen de 5 en 10 euro. Er zijn diverse organisaties waar je dit kunt doen:

Hivos Klimaatfonds ***
Hivos steunt partners die actief zijn op het gebied van duurzame energie. In Guatemala bijvoorbeeld wordt kleinschalige zonne-energie gestimuleerd.
www.hivos.nl/campagnes/hivosklimaatfonds

Carbon Killer
kan je Co2 rechten zelf kopen en vernietigen
https://carbonkiller.org/nl

Trees for All
Zoals de naam al aangeeft compenseert Trees for All je vliegreis door middel van aanleg, herstel en behoud van bos. Dit gebeurt voornamelijk in ontwikkelingslanden, maar de organisatie heeft ook een project in Nederland. Zo plant Trees for All bijvoorbeeld in Mali "klimaatnoten" aan waar biodiesel van gemaakt wordt.
www.treesforall.nl

Greenseat
Deze organisatie heeft twee soorten projecten: het stimuleren van duurzame energie en bosprojecten. Zo wordt in Thailand uit afvalwater biogas gewonnen en op Borneo wordt tropisch regenwoud hersteld.
www.greenseat.nl

FairClimateFund
Bij het Fair Climate Fund is een sterke focus op armoedebestrijding, verbetering van de gezondheid en energie efficiëntie in ontwikkelingslanden. Veel CO2 reductie wordt bereikt door midel van projecten om schoner koken  te stimuleren.
www.fairclimatefund.nl

Atmosfair
Atmosfair is een Duitse organisatie die compenseert door het ondersteunen van energiebesparing en duurzame energie in ontwikkelingslanden. Zo draagt Atmosfair bijvoorbeeld in Nigeria bij aan het gebruik van 80% zuiniger oventjes om te koken.
www.atmosfair.de

*   Bron: Greenseat
**  Bron: RDW
*** Het Hivos is door de belastingdienst als ANBI instelling aangewezen. Giften kunnen dus afgetrokken worden van de belastingaangifte.

Bron: Eigen research en zelf geschreven i.s.m. Hans Reitsma

 

logo-eticket.gif

 

Voordelig ticket in 16 stappen
 

Het is moeilijk om exact aan te geven hoe je nu zo'n goedkope vlucht bemachtigt. De tarieven verschillen soms per dag of uur. Hieronder een aantal tips die de kans vergroten om een zo laag mogelijk bedrag voor je vlucht te betalen:

 1. Vlieg niet op zaterdag
De zaterdag is bij budgetmaatschappijen de duurste vliegdag.
De dinsdag, woensdag en donderdag zijn vaak de goedkoopste.

 2. Boek vroeg
Hoe eerder je boekt bij een low cost carrier hoe goedkoper meestal je vlucht is.

 3. Boek direct na middernacht
Bezoek de sites van de airlines zo vroeg mogelijk op de dag. Aanbiedingen gaan vaak direct na middernacht in. Gereserveerde maar niet geboekte stoelen komen vaak direct na middernacht vrij

 4. Wees flexibel
Als je geen goedkoop vliegticket vindt, zoek dan naar vluchten met andere vertrek- en aankomsttijden. Mogelijk vind je een goedkoper vliegticket als je één of twee dagen vroeger of later kan vliegen. Zoek ook naar vluchten op weinig populaire vertrek- en aankomsttijden.

 5. Verander van bestemming
Zijn voor Barcelona alle goedkoopste tickets al vergeven, ga dan gewoon naar een andere stad. Zo kan je vaak toch nog tegen het goedkoopste tarief vliegen.

 6 . Vlieg nooit tijdens schoolvakanties of rond feestdagen
Wie tijdens een vakantieperiode een goedkope vlucht vindt, is geboren voor het geluk. Vermijd vakantieperiodes en feestdagen.

 7. Zoek een alternatief vertrekpunt
Vliegen vanaf een andere luchthaven dan Schiphol is vaak goedkoper. Denk aan Transavia vanaf Rotterdam en aan Ryanair vanaf Eindhoven. Ook is de Duitse luchthaven Weeze een goed alternatief. Deze nieuwe luchthaven ligt vlak over de grens bij Nijmegen. Iets verder weg gelegen zijn de luchthavens van Münster/Osnabruck, Dortmund, Düsseldorf, Keulen/Bonn, Brussel en Brussel Zuid (Charleroi). Vanaf deze luchthavens worden tientallen goedkope bestemmingen aangeboden. Een ander voordeel van kleinere luchthavens is de geringere drukte en de lagere parkeertarieven!

 8. Beslis meteen!
Heb je een geschikte vlucht gevonden voor een goede prijs, boek deze dan meteen! De kans is groot dat iemand je voor is als je te lang wacht. Per vlucht worden slechts een aantal plaatsen aangeboden tegen het laagste tarief.

 9. Pas op voor extra kosten
Veel maatschappijen laten  tijdens het boeken meteen de totaalprijs zien, maar anderen tonen pas het totaalbedrag vlak voordat u moet betalen. Dit kan soms voor vervelende verrassingen zorgen. Bij het boeken komt er dan nog luchthavenbelasting bij, een veiligheids- of bagagetoeslag en niet te vergeten creditcard kosten. Dus wees op je hoede voor extra kosten.

 10. Zoek nieuwe bestemmingen
Als prijsvechters met nieuwe bestemmingen komen, worden deze doorgaans met superaanbiedingen gelanceerd. Ryanair is beroemd en berucht om zijn gratis tickets (alleen de belastingen moeten betaald worden) op vluchten die een zetje nodig hebben. Ook de andere maatschappijen proberen op een dergelijke manier klanten te winnen voor hun nieuwe verbindingen. Als de bekendheid groot genoeg is, gaan de prijzen doorgaans weer omhoog.

 11. Abonneer je op de nieuwsbrief
Bijna alle prijsbrekers werken met een nieuwsbrief via e-mail. Wie zich hierop abonneert, krijgt als eerste informatie over nieuwe verbindingen, stunttarieven en andere aanbiedingen. Het nadeel is dat je ook met dit nieuws wordt bestookt als je er geen zin in hebt.

12. Nieuw vluchtschema? Boeken!
Boek zodra het nieuwe vluchtschema uitkomt. Op dat moment zijn de meeste bodemtarieven beschikbaar. Wie op de nieuwsbrief is geabonneerd, krijgt een bericht zodra de tickets voor het komend seizoen te boeken zijn.

13. Boek op internet
Hoewel telefonisch boeken via een callcenter bij sommige maatschappijen niet eens meer kan of alleen na een ingewikkelde omweg, is het ook nog eens duurder dan via internet. Op de eerste plaats ben je vaak dure telefoontikken kwijt (tot € 0,45 per minuut) én er geldt meestal een toeslag voor telefonisch boeken.
Soms wordt dit andersom verpakt en geldt er een korting voor wie via internet boekt. Het is maar net hoe je het bekijkt, maar de boodschap is hetzelfde.

 14. Zet je cookies uit
Sommige sites geven bij een tweede of derde bezoek ineens een hogere prijs

 15. Ook traditionele maatschappijen zijn soms goedkoop

Hoewel de prijsbrekers doorgaans het voordeligst zijn, zijn er beslist momenten waarop de aanbiedingen van de traditionele maatschappijen onder de prijzen van de lowcost airlines duiken. Ook KLM heeft dergelijke acties. Wie op de hoogte wil blijven, houdt de advertenties in de krant in de gaten en meldt zich aan voor de nieuwsbrief van KLM of een andere maatschappij.

 16. Check alternatieven
De boot naar Londen, trein of bus naar Parijs en de auto naar Berlijn: kan nog steeds -veel- goedkoper zijn dan vliegen. Zeker als je een trip kort voor vertrek boekt.

 

tandfrom.jpg 

 

Voor het wereldwijd vinden van luchthaven-informatie

 

www.toandfromtheairport.com

 

Hier onder vind je de links van alle vliegvelden in de regio waar vandaan prijsvechters vertrekken.

 

Schiphol

Schiphol heeft een eigen treinstation www.ns.nl

Goedkoper parkeren in de buurt van Schiphol
www.parkerenluchthavenschiphol.nl of www.parkerenschiphol.nl of www.langparkerennabijschiphol.nl

www.schiphol.nl

 

Rotterdam

De RET verzorgd busdiensten met Rotterdam CS en Metro station Meijersplein

www.rotterdam-airport.nl  

 

Eindhoven

Hermes verzorgd een busdienst met Eindhoven CS.

www.airexpressbus.nl / BBA tours verzorgd een bus-shuttle met Amsterdam CS, Utecht en Den Bosch in Nederland en Turnhout en Antwerpen in België

Goedkoper parkeren vlakbij de Terminal
www.eindhovenairportparking.nl , www.parkenfly.com of www.eazzypark.nl

Gratis parkeren ( op eigen risico)
-P en R Best, Spoorstraat 5684 AA Best
Hermes Lijn 145 brengt de reizigers o.a. naar Eindhoven Airport.

www.eindhovenairport.nl

 

Maastricht

Veolia verzorgd een busdienst met Maastricht en Sittard

 www.maa.nl

 

Groningen

Arriva verzorgd een busdienst met Groningen en Assen

www.airportliner.nl verzorgd een sneldienst tussen Groningen Airport en Groningen.

Goedkoper parkeren kan bij www.parkerenvliegveldeelde.nl

www.gae.nl

 

Antwerpen

De Lijn verzorgd meerdere buslijnen naar de luchthaven
http://www.antwerp-airport.be/contentpage_nl.php?p=openbaar_vervoer

www.antwerp-airport.be


 

 

Brussel

Brussel airport heeft een eigen treinstation naar met treinen naar Antwerpen, Brussel en Leuven www.b-rail.be

 airportexpress  verzorgd een busdienst met Antwerpen

Goedkoop parkeren bij Zaventem?
Vergelijk hier de aanbieders voor parkeren bij luchthaven Zaventem.

Parking Zaventem
www.parkingzaventem.net
Interparking
www.interparking.com/brusselsairport
Q Park Car Hotel
www.carhotel.be
Air Parking
www.airparking.com

 

www.brusselsairport.be 

 

Charleroi

www.brussels-city-shuttle.com  verzorgd een bus-transfer tusssen het Brussel Zuid /Midi Station en Charleroi airport

TEC Charleroi verzorgd een busdienst met Charleroi Station 

www.charleroi-airport.com

 

Luik

TEC  verzorgd een busienst met lijn 53 en 57 met station Luik

www.liegeairport.com

 

Oostende 

www.ost.aero  

 

Weeze

Vliegveld Weeze is net over de grens bij Venray.

Er is een taxi -bus verbinding met Arnhem, Nijmegen CS en Venlo CS.

www.airexpressbus.nl / BBA tours verzorgd een bus-shuttle met Utrecht en Amsterdam CS

Goedkoper parkeren in de buurt van Weeze airport
www.parkundspar.de
www.parkplatzboerse.de/parken-flughafen-weeze.php
www.safeandsaveparking.com

Airhostel Weeze
www.airhostel.de

www.airport-weeze.de

 

 Dusseldorf

Dusseldorf airport heeft een eigen treinstation www.bahn.de

Goedkoper parkeren in de buurt van Dusseldorf airport
www.parkundspar.de
www.parkplatzboerse.de

www.duesseldorf-international.de

 

Keulen

Keulen airport heeft een eigen treinstation www.bahn.de

Goedkoper parkeren in de buurt van Keulen airport
www.parkundspar.de
www.parkplatzboerse.de

www.airport-cgn.de

 

Dortmund

 DSW verzorgd een bus-transfer tussen Dortmund Airport en Dortmund hbf

3 x per uur gaat er een gratis busshutle vanaf treinstation Holzwickede. Dit station is zonder overstap vanaf Venlo bereikbaar www.dortmund-airport.de/fileadmin/user_upload/Fahrpl_ne/2012/AirportShuttle_ab_28.10.2012.pdf

Let op: Venlo is voor de DB ook een Duits station met een Duitse Ticketautomaat. Als je met meerdere personen reist, check dan of je in aanmerking komt voor een 'schone tages ticket NRW'

Goedkoper parkeren in de buurt van Dortmund airport
www.parkundspare.de
www.parkplatzboerse.de

www.flughafen-dortmund.de

 

Munster

www.fmo.de/index.php?page=12 verzorgen een bus-transfer tussen Munster / Osnabruck Airport en Munster en Osnabruck

Goedkoper parkeren in de buurt van Dortmund airport
www.parkplatzboerse.de

www.fmo.de

 

Bremen

Goedkoper parkeren in de buurt van Bremen airport
www.parkplatzboerse.de

www.airport-bremen.de

 

Op veel luchthavens kan je met veel korting parkeren als je online van te voren reserveerd

  

------------------------------------------------------------------------  

 

i-disclaimer1.jpg

 

De redactie van deze club vergaart zijn informatie uit openbaar toegankelijke bronnen. Hiermee kan geen garantie op de kwaliteit van de informatie of leveranciers worden afgegeven. Nader onderzoek van zakenpartners is de verantwoordelijkheid van degene die een transactie aangaat. De redactie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor kosten en schades die clubleden en bezoekers lijden als gevolg van aanbevelingen in de club.

Overname van artikelen is toegestaan, mits bronvermelding

 

 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: