Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 21 mei 2014 @ 02:14 door Travelboy , 1402 keer bekeken

Om aanbieders van vakantievluchten warm te maken voor de luchthaven van Lelystad, is Schiphol bereid flink het mes te zetten in de tarieven. De korting kan oplopen tot ,,de helft'' van wat zij nu betalen, aldus topman Jos Nijhuis van het luchthavenbedrijf.

 

Schiphol mag maar beperkt groeien in verband met milieu- en geluidsnormen. Om de functie als overstapluchthaven te waarborgen, is afgesproken dat het vliegveld van Lelystad wordt uitgebreid. Vooral prijsvechters en chartermaatschappijen zouden in de toekomst moeten uitwijken.

 

De luchtvaartbedrijven staan echter niet te dringen om die overstap te maken. Binnen de sector gaan ook stemmen op om de uitbreiding van Lelystad een paar jaar uit te stellen, omdat de groei van Schiphol de afgelopen jaren als gevolg van de crisis veel lager is geweest dan verwacht.

 

Nijhuis houdt evenwel vast aan de plannen zoals die er liggen. ,,Daar zijn ook met de politiek afspraken over gemaakt, die ook nog keer op keer zijn bevestigd'', zei hij. De luchtvaartmaatschappijen denkt hij te kunnen ,,verleiden'' met scherpe tarieven.

 

bron: www.bnr.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.