Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 24 december 2017 @ 11:53 door Travelboy , 1049 keer bekeken

De airport tax is inbegrepen bij je ticketprijs. Maar weet je ook waaróm je deze betaalt? Dit moet je weten over de airport tax in Nederland.

 

Onder airport tax – of luchthavenbelasting – verstaan we kosten die vliegvelden doorberekenen aan de airlines. Denk bijvoorbeeld aan een veiligheidstoeslag, brandstoftoeslag, passagierstoeslag, geluidstoeslag en overheidstoeslag. Hoewel de airline de daadwerkelijke luchthavenbelasting afdraagt, draai jij als passagier op voor de kosten. Dit geldt zowel voor luchthavens waar je vertrekt als landt. De luchthavenbelasting, die soms wel tachtig procent van de totale ticketprijs bedraagt, wordt namelijk inbegrepen bij je ticketprijs. Let op: de uiteindelijke ticketprijs kan nog omhoog gaan door eventuele boekings- of administratiekosten, een creditcardtoeslag en een stoelreservering.

Dit betaal je momenteel aan airport tax in Nederland

 

De meeste luchthavens zijn bepaald niet transparant over de samenstelling en hoogte van de airport tax. Wat de doorberekende kosten voor een vertrek vanaf of aankomst op kleinere Nederlandse vliegvelden zoals Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport, Maastricht Aachen Airport en Groningen Eelde zijn, is daarom niet bekend. De luchthavenbelastingen liggen er echter sowieso lager dan op Schiphol, waar je in 2017 € 27,05 per passagier betaalt. Ter illustratie, een voorbeeld van KLM:

 

 

Bron: www.columbusmagazine.nl/nieuws/9684/dit-ben-je-in-nederland-kwijt-aan-airport-tax.html

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.