Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 28 september 2017 @ 22:50 door Travelboy , 1065 keer bekeken


EasyJet wil volgend jaar de Airbus A321neo inzetten voor vluchten van en naar de basis te Schiphol. Dit heeft Country Manager Benelux, William Vet, tegen Zakenreis gezegd. Per toestel gaat hiermee de capaciteit omhoog met 49 stoelen.
 
EasyJet heeft bij Airbus een order uitstaan voor honderd A320neo’s en dertig A321neo’s, met respectievelijk 186 en 235 stoelen. De eerste twee A320neo’s zijn inmiddels ontvangen en in dienst genomen. Elke maand krijgt easyJet nu twee nieuwe toestellen van dit type. De A321neo’s komen vanaf de zomer van 2018.
 
“We hebben de order bij Airbus bewust gesplitst in A320neo’s en A321neo’s om in te zetten op luchthavens waar de slotcapaciteit beperkt is, zoals Schiphol” zegt Vet aan boord van één van de nieuwe A320neo’s van easyJet op Gatwick.
 
Er staan nu permanent negen A320’s en A319’s van de Britse prijsvechter op Schiphol. Hoeveel A321neo’s er uiteindelijk vluchten van en naar Amsterdam zullen verzorgen kan Vet nog niet zeggen. EasyJet vervoert dit jaar ongeveer zes miljoen passagiers via Schiphol en is daarmee de tweede carrier, na KLM, op de luchthaven.
 
 
Overigens heeft Easyjet weer 4 vliegmaatschappijen aan haar 'wereldwijd vliegen programma' toegevoegd. Dit zijn Neos, Aurigny, La Compagnie en Corsair.
Op dit moment is alleen Aurigny voor ons van toepassing. Zij vliegen vanaf Londen Gatwick naar de kanaaleilanden
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.