Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 18 september 2017 @ 05:00 door Travelboy , 1263 keer bekeken


Budgetmaatschappijen spelen een steeds belangrijker rol binnen de luchtvaartsector. Zo’n 37 procent van de vliegtuigpassagiers vloog in het tweede kwartaal met een budgetmaatschappij. In 2010 was dat nog 28 procent. Dat meldt het CBS in de Kwartaalmonitor luchtvaart.
 
Het aantal passagiers dat met een prijsvechter vliegt, is vergeleken met het tweede kwartaal van 2010 ruim verdubbeld. In het tweede kwartaal van dit jaar bedroeg het aantal passagiers 7,5 miljoen, terwijl zeven jaar geleden nog 3,4 miljoen passagiers met een budgetmaatschappij vlogen. Budgetmaatschappijen of prijsvechters zijn maatschappijen die de overheadkosten laag houden en geen extra diensten zoals maaltijden aanbieden.
 
Bijna 20,4 miljoen passagiers reisden in het tweede kwartaal per vliegtuig van en naar Nederland via Schiphol en de vier regionale luchthavens. Het aantal passagiers steeg daarmee met 10,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Nog nooit reisden zoveel passagiers in een tweede kwartaal per vliegtuig van en naar Nederland, meldde het CBS eerder dit jaar.
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.