Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 06 augustus 2017 @ 05:17 door Travelboy , 1130 keer bekeken


Ryanair begint steeds meer op een normale luchtvaartmaatschappij te lijken, maar dan met tickets die minstens de helft goedkoper zijn. De vliegtuigen van de Ierse budgetmaatschappij krijgen zelfs meer beenruimte.
 
Vanaf 2019 komen er nieuwe toestellen met een ander type stoel. “Het gaat om de ‘slimline zodiac-stoelen'”, klinkt het. “Die komen in de Boeing 737 MAX ‘gamechanger’-vliegtuigen die in de lente van 2019 geleverd worden. Die toestellen hebben meer ruimte en dus ook meer beenruimte. Een extraatje: ook de overhead lockers worden een maatje groter.”
 
Het achterste keukentje waar koffie en thee wordt gemaakt verdwijnt. Daardoor ontstaat plaats voor acht extra stoelen. De beenruimte wordt 78,74 centimeter. Dat is ruim twee centimeter meer dan nu. “En dat is een stuk meer beenruimte dan de economy-stoelen bij British Airways en Lufthansa,” schrijft Ryanair. Dat klopt. Het is een misvatting dat andere luchtvaartmaatschappijen zoveel meer ruimte bieden. KLM heeft bijvoorbeeld bij vluchten binnen Europa slechts 76 centimeter beenruimte, net zoveel als Ryanair nu dus.
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.